Έναρξη του αφιερώματος “Cine εν Τάφω” στην αίθουσα Λόγου & Τέχνης του Π.Ι.

en-tafw

Η Κινηματογραφική Ομάδα του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων παρουσιάζει για το εαρινό εξάμηνο του 2015 το αφιέρωμά της υπό τον τίτλο “Cine εν Τάφω”.

Εφτά αγαπημένα πρόσωπα της μεγάλης οθόνης. Εφτά τραγικοί θάνατοι. Μερικοί αγαπήθηκαν από το κοινό. Άλλοι λατρεύτηκαν και έγιναν τα ινδάλματα της εποχής τους. Ώσπου μια μέρα συγκλόνισαν τον κόσμο στο άκουσμα του θανάτου τους. Η Κ.Ο.Π.Ι. θυμάται όσους μας άφησαν νωρίς. Νέοι, στην ακμή της δόξας τους ή πολύ πριν την δύση της καριέρας τους που τερματίστηκε ξαφνικά.

James Dean η προσωποποίηση του αποξενωμένου και παρεξηγημένου νέου, Marilyn Monroe το σύμβολο του sex και πιο φωτογραφημένο πρόσωπο της τότε εποχής, Rainer Werner Fassbinder ο τολμηρός καλλιτέχνης του Νέου Γερμανικού Κινηματογράφου, Peter Sellers ένας εκ των κορυφαίων κωμικών όλων των εποχών, Pier Paolo Pasolini μια αμφιλεγόμενη προσωπικότητα που διχάζει έως και σήμερα, ο ταλαντούχος Philip Seymour Hoffman και Robin Williams ο κωμικός που όλοι αγαπήσαμε.

51vbPYAFhSL._SX940_

Έναρξη την Τετάρτη 4 και Πέμπτη 5 Μαρτίου με την ταινία του Peter Sellers “Να είσαι εκεί κύριε Chance”:
Μετά τον θάνατο του εργοδότη του, ο μεσήλικας, αγράμματος και χαμηλής νοημοσύνης κηπουρός, Chance(Peter Sellers) αναγκάζεται να πάρει το τηλεκοντρόλ του και να βγει για πρώτη φορά στους δρόμους της Ουάσινγκτον. Λόγω αλλεπάλληλων συμπτώσεων θα βρεθεί να φιλοξενείται στην έπαυλη ενός ισχυρού παράγοντα της πόλης, όπου όλοι πλέον τον περνάνε για σοφό, έως ότου “καταφέρνει” να γίνει σύμβουλος και ισχυρό πρόσωπο της πολιτικής σκηνής της χώρας.

Μια πολύ όμορφη και καλογυρισμένη ταινία του Hal Asby με τον Peter Sellers στην κατα πολλούς καλύτερη ερμηνεία της καριέρας του.

Οι προβολές θα πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη και Πέμπτη στην Αίθουσα Λόγου και Τέχνης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων. Ώρα έναρξης 20:30 με είσοδο ελεύθερη!

beingthere_inline

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)