Έλληνες φοιτητές φτιάχνουν το πρώτο ψωμί με θαλασσινό νερό

ellines-fitites-ftiachnoun-to-proto-psomi-me-thalassino-nero-620x400

Βιολογικό συσκευασμένο ψωμί, προϊόν αρτοποιίας, πλούσιο σε φυτικές ίνες και χωρίς συντηρητικά παρασκεύασαν φοιτητές του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων του ΤΕΙ Θεσσαλίας, το οποίο μάλιστα συμμετείχε στον Διαγωνισμό ECOTROPHELIA 2015 του Σύνδεσμου Ελλήνων Βιομηχανιών Τροφίμων τον περασμένο Ιούνιο.

Η ομάδα

Το προϊόν ανέπτυξαν οι φοιτητές Δήμητρα Κυριαζή, Μαρία Σιδηροπούλου και Γεωργία Χριστοδουλοπούλου υπό την καθοδήγηση του κ. Θεοφάνη Γεωργόπουλου, Καθηγητή Εφαρμογών του Τμήματος Τεχνολογίας Τροφίμων και σε συνεργασία και υποστήριξη με διάφορες εταιρείες.

Συστατικά

Τα συστατικά του ψωμιού είναι το βιολογικό αλεύρι (από βιολογικό σκληρό και βιολογικό μαλακό σίτο), προστιθέμενη φυτική ίνα που είναι η ινουλίνη από αγκινάρα, μαγιά, βιολογικό σουσάμι και θαλασσινό νερό (νερό που περιέχει θαλασσινό αλάτι).

Η καινοτομία του προϊόντος

Η καινοτομία είναι η πλήρης αντικατάσταση του νερού και του μαγειρικού άλατος από θαλασσινό νερό. Το θαλασσινό νερό έχει επεξεργαστεί, αποστειρωθεί ώστε να πληροί τις προδιαγραφές του πόσιμου νερού σύμφωνα με την ελληνική και κοινοτική νομοθεσία. Η προστιθέμενη ινουλίνη αγκινάρας συμβάλλει στην απορρόφηση του ασβεστίου, του μαγνησίου και του σιδήρου. Η προσθήκη ινουλίνης από αγκινάρα και θαλασσινού νερού δίνει εξαιρετικό άρωμα και γεύση, υπέροχο χρώμα ψίχας και κρούστας. Το ψωμί μπορεί να καταναλωθεί μέσα σε τρεις ημέρες εφόσον αποθηκευτεί σε δροσερό και ξηρό μέρος.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Αυτή η τοποθεσία χρησιμοποιεί cookies για την υποστήριξη της εμπειρίας σας σε ολόκληρο τον ιστότοπο. Πολιτική Απορρήτου

Οι ρυθμίσεις των cookies σε αυτή την ιστοσελίδα έχουν οριστεί σε "αποδοχή cookies" για να σας δώσουμε την καλύτερη δυνατή εμπειρία περιήγησης. Εάν συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε αυτή την ιστοσελίδα χωρίς να αλλάξετε τις ρυθμίσεις των cookies σας ή κάνετε κλικ στο κουμπί "Κλείσιμο" παρακάτω τότε συναινείτε σε αυτό.

Κλείσιμο