Search
Close this search box.

Συμβουλές για το διάβασμα (λιγάκι ανορθόδοξες)

Κάθε αρχή εξαμήνου που λες στον εαυτό σου πως αυτή τη φορά θα στρωθείς στο διάβασμα, ουσιαστικά λες ψέματα. Και αυτό, αν θες να ξέρεις, δημιουργεί πολύ κακό κάρμα. Κι αυτό δεν θα σε βοηθήσει να περάσεις αυτά τα μαθήματα που χρωστάς. Στην καλύτερη, θα μείνεις μ’ ένα μάτσο πεντάρια που θα σου ρίξουν τον μέσο όρο, και με κακό μέσο όρο οι επαγγελματικές σου προοπτικές είναι μικρές, όπως θα είναι και ο κύκλος των φίλων σου μόλις συνειδητοποιήσουν τι χαμένος που είσαι. Αλλά γι’ αυτό είμαι εδώ. Θα σε βοηθήσω, τελευταία στιγμή, να βγεις από αυτή την εξεταστική όσο πιο αλώβητος μπορείς. Και ίσως, ίσως αγαπήσεις περισσότερο τον εαυτό σου.

exetastiki

Μην ξεκινήσεις αν δεν νιώθεις απόλυτα έτοιμος.

Μπορεί να δίνεις ένα απίστευτα δύσκολο μάθημα που χρειάζεται μια βδομάδα διαβάσματος, μα ξέρεις κάτι; Δεν μπορούμε όλοι να διαβάζουμε μια βδομάδα σερί. Σιγουρέψου ότι δεν έχεις άλλες προτεραιότητες που σου ενοχλούν το μυαλό. Αν προκύψει κάτι, όπως ότι δεν είδες ποτέ την τελευταία σεζόν μιας σειράς που έβλεπες στο γυμνάσιο, αφιέρωσε λίγο χρόνο εκεί. Λίγα μόνο επεισόδια αρκούν για να ικανοποιηθεί η περιέργειά σου. Φρόντισε όταν ανοίξεις το βιβλίο να είσαι σίγουρος ότι δεν έχεις ανειλημμένες υποχρεώσεις που θα σου αποσπούν την προσοχή.

Ξέχνα την προσωπική σου υγιεινή.

Έχεις εξεταστική. Δεν έχεις λόγο να βγεις απ’ το σπίτι. Δεν έχεις ανάγκη να κάνεις μπάνιο κάθε μέρα. Μελέτες λένε πως ένας χώρος με οικείες μυρωδιές ηρεμεί τον εγκέφαλο. Δεν υπάρχει πιο οικεία μυρωδιά από τις κάλτσες σου.

Να τρως καλά.

Αυτό είναι αυτονόητο, μα όχι όπως το εννοεί η μαμά σου. Το μπρόκολο δεν θα σε βοηθήσει να μάθεις τετρακόσιες σελίδες βαλκανικής ιστορίας σε δύο μέρες. Όχι, αδέρφια μου, χρειάζεστε σοκοφρέτες. Και ζελεδάκια και κόλα και ό,τι άλλο νιώθετε πως θα έχει αρκετή ζάχαρη για να ρίξει έναν διαβητικό σε κώμα. Οι γλυκές γεύσεις λειτουργούν σαν φυσικό ηρεμιστικό και θα καλμάρουν οποιαδήποτε επιθυμία να κάψετε το κόρπους σας πριν δώσετε το μάθημα.

Υποσχέσου στον εαυτό σου δωράκια.

Πες ότι για κάθε εκατό σελίδες που βγάζεις, θα επιτρέπεις στον εαυτό σου μισή ώρα ίντερνετ. Ούτως ή άλλως, το ξέρεις ότι η μισή ώρα θα γίνει μισή μέρα. Αλλά μην νιώθεις άσχημα, γιατί τότε μπορείς να επικαλεστείς την πρώτη συμβουλή. Κανείς δεν θα σε κρίνει.

Αγνόησε τους γονείς σου.

Κλείσ’ τους το τηλέφωνο στα μούτρα, πες τους πως δεν ελέγχουν την ζωή σου ή απλά πες τους ψέματα. Δεν τους έχεις μες στο σπίτι σου, δεν μπορούν να σε ελέγξουν. (Για όσους από εμάς μένουν με τους γονείς τους, μια καλή λύση είναι να κοιμάσαι πολλές ώρες την ημέρα. Τις περισσότερες φορές ούτε που θα το καταλάβουν.)

Αυνανίσου.

Όχι ότι δεν σκόπευες να το κάνεις.

Πιες πολλά υγρά.

Το ουίσκι είναι χαλαρωτικό.

Βρες τα όριά σου.

Δεν μπορείς να δώσεις δέκα μαθήματα σε μια εξεταστική. Μερικοί δεν μπορούν ούτε πέντε. Οργάνωσε το πρόγραμμά σου ώστε να περάσεις τα πιο εύκολα, και αφήνεις τις π#%τσες για το πτυχίο.

Συγχώρεσε τον εαυτό σου.

Αν αποτύχεις, μην περνάς τις μέρες σου μέσα στη θλίψη για τον μεγάλο τούβλινο τοίχο στον οποίο ετοιμάζεται να προσκρουστεί η ζωή σου με ιλιγγιώδη ταχύτητα. Φρόντισε να περάσεις τις μέρες σου χαρούμενος, και όταν έρθει η επόμενη εξεταστική να ψάξεις για το νέο μου κείμενο, με φρέσκες βιωματικές συμβουλές της τελευταίας στιγμής.

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)