Search
Close this search box.

Προβλήματα στο Erasmus από και προς Ελλάδα

erasmus

Δύσκολη, φαίνεται, να είναι η κατάσταση όσον αφορά τη συμμετοχή των Ελλήνων φοιτητών στο πρόγραμμα Erasmus λόγω κλειστών τραπεζών αλλά και λόγω της αντίληψης  των υπολοίπων Ευρωπαίων σχετικά με μια ενδεχόμενη χρεοκοπία στη χώρα μας! Ιδιαίτερο πρόβλημα καλούνται να αντιμετωπίσουν τόσο οι Ελληνες φοιτητές που είναι στην Ευρώπη αυτήν την περίοδο, όσο και όλοι εκείνοι που πρόκειται να αναχωρήσουν για κάποια ευρωπαϊκή χώρα τον Αύγουστο, αλλά και για όσους θα έλθουν στα ελληνικά πανεπιστήμια για το χειμερινό εξάμηνο του ακαδημαϊκού έτους 2015-16.

Το πρόβλημα με τα ενοίκια!

Παρ’ όλο που οι φοιτητές είχαν κάνει συνεννόηση για καταβολή σε μηνιαία βάση του ενοικίου τους, τώρα αντιμετωπίζουν τους ιδιοκτήτες των κατοικιών που τους ζητούν τα χρήματα και των 4 μηνών μαζί, διαφορετικά τους διώχνουν. Ουσιασυικά, οι ιδιοκτήτες των σπιτιών ζητούν από τους Ελληνες φοιτητές ολική εξόφληση του ποσού των ενοικίων. Από την άλλη πλευρά, οι γονείς με τις κλειστές τράπεζες δεν μπορούν να τους στείλουν τα απαραίτητα χρήματα, τη στιγμή που προβλήματα υπάρχουν και με τη χρήση στο εξωτερικό πιστωτικών καρτών που έχουν εκδοθεί στην Ελλάδα. Οι φοιτητές είναι σε απόγνωση και επικοινωνούν με τα πανεπιστήμιά τους που δεν μπορούν να βοηθήσουν.

Αυτοί που πρόκειται να φύγουν!

Από την άλλη οι Ελληνες φοιτητές που πρόκειται να αναχωρήσουν τον Αύγουστο με προορισμό ΑΕΙ σκανδιναβικών κρατών όπου τα μαθήματα αρχίζουν νωρίς -και ήδη έχουν πληρώσει τα αεροπορικά τους εισιτήρια και τις προκαταβολές ενοικίου- ρωτούν τις αρμόδιες υπηρεσίες των ελληνικών ΑΕΙ τι θα γίνει με την υποτροφία τους, χωρίς να μπορούν να πάρουν απάντηση.

Αυτοί που πρόκειται να έρθουν!

Παράλληλα, οι φοιτητές που πρόκειται να έλθουν στην Ελλάδα από τις άλλες 32 επιλέξιμες χώρες του προγράμματος Erasmus έχουν και αυτοί αγοράσει τα εισιτήριά τους και έχουν στείλει τις προκαταβολές ενοικίων. «Τα μηνύματα αγωνίας που φθάνουν από αυτά τα παιδιά, από τους γονείς τους, αλλά και από τα ιδρύματα-εταίρους μας, είναι άφθονα. Αλλά εμείς και σε αυτήν την περίπτωση, δεν μπορούμε να προσφέρουμε καμία βοήθεια λόγω της υπάρχουσας κατάστασης», τονίζει η κ.Αικατερίνη Γαλανάκη, προϊσταμένη Τμήματος Διεθνών Σχέσεων και Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων και εκπρόσωπος του Erasmus και εμπειρογνώμων για το Ευρωπαϊκό Σύστημα Μεταφοράς Πιστωτικών Μονάδων (ECTS).

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)