Search
Close this search box.

Πολιτικές εξελίξεις και Βάσεις 2015

01-05-54-image-87

Τόσο οι πολιτικές εξελίξεις, όσο και η οικονομική κρίση που βιώνει αυτήν τη στιγμή η χώρα μας δεν έχουν αφήσει ανεπηρέαστες τις επιλογές των φετινών υποψηφίων αλλά και τις βάσεις εισαγωγής για τα πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ!

Σχολή δίπλα στο σπίτι!

Οι περισσότεροι υποψήφιοι δήλωσαν στο μηχανογραφικό δελτίο μόνο πανεπιστήμιο στον τόπο κατοικίας τους λόγω του ότι οι γονείς αδυνατούν να πληρώσουν τις «εκτός έδρας» σπουδές του παιδιού. Η επιλογή αυτή θα διευρύνει το βαθμολογικό χάσμα μεταξύ κεντρικών και περιφερειακών ΑΕΙ και θα αφήσει χωρίς φοιτητές πολλά περιφερειακά ΑΕΙ/ΤΕΙ, θέτοντας σε κίνδυνο τη λειτουργία τους.

Θα επηρεαστούν οι βάσεις!

Λόγω της απροθυμίας των υποψηφίων να επιλέξουν σχολή μακριά από το σπίτι τους, θα έχουμε ψαλίδισμα της πτώσης στις περιζήτητες σχολές και άνοιγμα της ψαλίδας των βάσεων ανάμεσα στα κεντρικά και περιφερειακά ΑΕΙ/ΤΕΙ. Ενδεικτικά και σύμφωνα με τα μηχανογραφικά των 93.982 υποψηφίων που ήδη έχουν κατατεθεί:

• Στο 1ο επιστημονικό πεδίο (ανθρωπιστικές, νομικές και κοινωνικές επιστήμες) η πτώση αναμένεται να ξεκινήσει από τα 400 μόρια και να διευρύνεται όσο οι βάσεις χαμηλώνουν.

• Στο 2ο και 4ο (θετικές και τεχνολογικές επιστήμες) προβλέπεται πτώση από τα 450 μόρια που θα διευρυνθεί ακόμη και πάνω από τα 2.000 μόρια σε χαμηλόβαθμα τμήματα της επαρχίας.

• Στο 3ο πεδίο (επιστήμες υγείας) η Ιατρική Αθήνας προβλέπεται κάτω από 19.000 μόρια, αλλά θα συγκρατηθεί η πτώση στις υπόλοιπες σχολές υγείας.

• Στο 5ο πεδίο (επιστήμες οικονομίας και διοίκησης), η πτώση θα ξεκινά από τα 400 μόρια και θα προσεγγίσει τα 2.000 μόρια στα περιφερειακά τμήματα.

 

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)