Search
Close this search box.

«Πες μου λίγα πράγματα για τον εαυτό σου»: Η απάντηση

interview-questions_548371716

«Πες μου λίγα πράγματα για τον εαυτό σου»

Μια τόσο απλή ερώτηση στις προσωπικές συνεντεύξεις για δουλειά που είναι ικανή να κάνει τους υποψήφιους να ιδρώσουν. Πώς πρέπει να απαντήσεις ακριβώς στην παραπάνω ερώτηση; Τι είναι καλό να μοιραστείς σχετικά με τον εαυτό σου και πώς μπορείς να αποδείξεις μέσα από την απάντηση σου ότι είσαι ο καταλληλότερος γι’ αυτήν τη θέση;

Ναι! Υπάρχει μια σούπερ απλή φόρμουλα για να μπορέσεις να απαντήσεις σ’ αυτήν την ερώτηση με ευκολία. To πρώτο ερώτημα λοιπόν που πρόκειται να σου γίνει σε μια συνέντευξη για εργασία είναι το κλισέ «Πες μου λίγα πράγματα για τον εαυτό σου». Προσοχή όμως γιατί η ερώτηση είναι παγίδα. Πολλοί μπερδεύονται και ξεκινούν να εξιστορούν την ιστορία της ζωής τους ή ακόμα χειρότερα επαναλαμβάνουν από την αρχή όλο το βιογραφικό τους. Ηρέμησε! Πάρε μια βαθιά ανάσα και σκέψου ότι αυτή η ερώτηση είναι μια καλή ευκαιρία να πείσεις με τον τρόπο σου γιατί είσαι εσύ το καταλληλότερο πρόσωπο για τη θέση που μόλις έχει ανοίξει!

Η φόρμουλα

Μια φόρμουλα που είναι πολύ καλή για να χρησιμοποιήσεις ονομάζεται «Παρόν – Παρελθόν – Μέλλον» Στην ερώτηση, «Πες μου λίγα πράγματα για’ σενα» ξεκίνησε να μιλάς για το παρόν σου και συγκεκριμένα για το που βρίσκεσαι αυτήν τη στιγμή που μιλάμε. Στη συνέχεια προχώρησε στο παρελθόν και μίλα λίγο για τις εμπειρίες και τις δεξιότητες που έχεις αποκτήσει από την προηγούμενη θέση που είχες. Τέλος, ολοκλήρωσε την απάντηση σου μιλώντας για το μέλλον και για το πόσο ενθουσιασμένος είσαι σχετικά με την ευκαιρία που πρόκειται να σου δοθεί!
Προσοχή!

Η απάντηση που θα δώσεις πρέπει να επικεντρωθεί στις εμπειρίες και τις δεξιότητες σου οι οποίες θα είναι σχετικές με τη θέση που ψάχνει ο διευθυντής! Και στην τελική μη φοβηθείς να χαλαρώσεις, να κάνεις μερικά αστεία ή να αφηγηθείς μια ιστορία. Αυτοί που έχεις απέναντι σου, κρατάνε ήδη στα χέρια τους το βιογραφικό σου, οπότε χρειάζεται να μάθουν περισσότερα πράγματα για σένα!

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)