Search
Close this search box.

Ο Υπουργός Παιδείας θα αποσύρει το Σχέδιο Νόμου για τα Μεταπτυχιακά

aposirsisxedionomou
Θυμίζουμε πως το σχέδιο Νόμου της Σίας Αναγνωστοπούλου για τα Μεταπτυχιακά είχε προκαλέσει αντιδράσεις στον κύκλο των ακαδημαϊκών και στα όργανά τους.

Όπως όλα δείχνουν ο κ. Γαβρόγλου επαναπροσδιορίζει τις αλλαγές που θα έφερνε το σχέδιο νόμου ανοίγοντας νέο κύκλο συζήτησης με τους Πρυτάνεις και τους προέδρους των ΤΕΙ.

Ο διάλογος θα βασιστεί στους παρακάτω κεντρικούς άξονες όπως τους έχει διατυπώσει δημοσίως ο Κώστας Γαβρόγλου

α) Αυτοδυναμία λειτουργίας από τα ΑΕΙ, ότι ισχύει και σήμερα

β) Τα δίδακτρα θα καθορίζονται από τα ΑΕΙ, με την παράλληλη υποχρέωση συγκεκριμένου αριθμού υποτροφιών σε οικονομικά αδύναμους .

γ) Τα κριτήρια χορήγησης υποτροφιών θα ορίζονται από τα ίδια τα ΑΕΙ ή θα είναι ενιαία για όλα , εφόσον υπάρχει σύμφωνη γνώμη από τους Πρυτάνεις και προέδρους των ΤΕΙ.

δ) Στόχος είναι να έχουν τη δυνατότητα να κάνουν Μεταπτυχιακές Σπουδές όχι μόνο όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα αλλά κι εκείνοι που δεν έχουν.

ε) Το υπουργείο Παιδείας θα ζητήσει από την ΑΔΙΠ να κάνει ακαδημαική αξιολόγηση των ήδη λειτουργούντων ΠΜΣ και να γνωμοδοτεί για τα υπό έγκριση.

Το Υπουργείο Παιδείας προτίθεται μέσα στο 2017 να καταρτιστεί ένα εναίο Σχέδιο Νόμου για την τριτοβάθμια Εκπαίδευση, κα τα Μεταπτυχιακά.

Το νέο σχέδιο νόμου θα φέρει τη δημιουργία Ενιαίου Χώρου Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και Έρευνας, στην κατεύθυνση ενοποίησης Πανεπιστημίων και ΤΕΙ κατά Περιφέρεια, αλλά και τμημάτων, νέες διαδικασίες επιλογής των οργάνων διοίκησης των ΑΕΙ και νέο θεσμικό πλαίσιο αρμοδιοτήτων των Συμβουλίων ΑΕΙ.

Πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)