Search
Close this search box.

Η Google βάζει φρένο στην παραγωγή “έξυπνων” γυαλιών

google_glasses

Η Google ανακοίνωσε ότι σταματά προς το παρόν την παραγωγή έξυπνων γυαλιών, αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται πάνω σε μια μελλοντική και βελτιωμένη έκδοση των Google Glass για τους καταναλωτές.

Το τωρινό πρόγραμμα «Explorer» της εταιρείας που δοκίμασε τα πρώτα Google Glass, θα σταματήσει, ενώ ένα ξεχωριστό τμήμα θα αναλάβει να σχεδιάσει μελλοντικές εκδόσεις των «έξυπνων» γυαλιών, σύμφωνα με το BBC και το Γαλλικό Πρακτορείο.

Το πρόγραμμα «Explorer» ξεκίνησε στις ΗΠΑ το 2013 και έδωσε τη δυνατότητα στους δημιουργούς λογισμικού να αγοράσουν τα γυαλιά αντί 1.500 δολαρίων, ώστε να τα δοκιμάσουν και να δημιουργήσουν νέες εφαρμογές (apps) ειδικά γι” αυτά. Ουσιαστικά, εδώ και περίπου δύο χρόνια τα Google Glass βρίσκονται σε μια ασυνήθιστα μακράς διάρκειας πιλοτική κυκλοφορία (beta).

Κι ενώ όλοι ανέμεναν πως το επόμενο βήμα θα ήταν η ευρεία κυκλοφορία πλέον των γυαλιών στην αγορά, η εταιρεία γνωστοποίησε πως από την επόμενη εβδομάδα σταματά να δέχεται παραγγελίες για τα Google Glass, αλλά θα συνεχίσει να παρέχει υποστήριξη σε άλλες εταιρείες που ήδη χρησιμοποιούν τα εν λόγω γυαλιά.

Η ερευνητική ομάδα Glass Team θα φύγει από το τμήμα Google X (που προωθεί τις «τρελές ιδέες» της εταιρείας), θα γίνει ξεχωριστή πλέον μονάδα και θα αναφέρεται στον διευθύνοντα σύμβουλο της εταιρείας αυτοματισμών Nest, την οποία εξαγόρασε πέρυσι η Google.

Αν και η Google τόνισε ότι παραμένει δεσμευμένη στη δημιουργία νέων «έξυπνων» γυαλιών, απέφυγε να προσδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα για την κυκλοφορία τους στο μέλλον.

Τα Google Glass είχαν έως τώρα δημιουργήσει μεγάλες προσδοκίες στο κοινό, καθώς μπορούν να προβάλουν διαδικτυακές πληροφορίες σε μια μικρή οθόνη πάνω από το δεξί μάτι, να τραβάνε φωτογραφίες και βίντεο κ.α.
Όμως, καθώς αρκετοί χρήστες τα χρησιμοποίησαν, δεν ήταν λίγοι αυτοί που δήλωσαν ότι τα βαριούνται ή ότι τους κουράζουν. Προέκυψαν επίσης ανησυχίες για θέματα υγείας, ασφάλειας και προστασίας της προσωπικής ζωής.

Έρευνες αγοράς έχουν δείξει ότι αρκετοί καταναλωτές (το 43%) θα ενδιαφέρονταν να αγοράσουν «έξυπνα» γυαλιά, συνεπώς υπάρχει μια μεγάλη δυνητική αγορά. Αλλες εταιρείες έχουν δοκιμάσει δικές τους εκδοχές «έξυπνων» γυαλιών, όμως κανένα μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει μεγάλη επιτυχία.

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)