Search
Close this search box.

Βιβλιοπαρουσίαση: «Σκηνές από το Βίο του Αλμοσίνο Ματίας»

spoudazwgiannena

Το τελευταίο έργο του Ζουργού με τίτλο «Σκηνές από το Βίο του Αλμοσίνο Ματίας» αποτελεί ένα ιστορικό μυθιστόρημα που εκτυλίσσεται στις απαρχές του Διαφωτισμού, αφορά ένα ψηφιδωτό ιστορικής αναζήτησης ανάμεσα σε θρησκείες, πολιτισμούς και χώρες, αναζητώντας τον ιδανικό άνθρωπο, καθώς ο ήρωας, ο γιατρός Μελισσηνός ή αλλιώς Αλμοσίνο Ματίας είναι ένας κοσμοπολίτης της ζωής, ένας ακέραιος χαρακτήρας, ένας ιδανικός γιατρός, σύζυγος , το ιδεώδες ίσως πρότυπο δικαιοσύνης μιας κοινωνίας σε ανθρωπιστική κρίση και γι ‘ αυτό ο ήρωας καθιστά το έργο πιο επίκαιρο από ποτέ.

Η Επιτροπή Λόγου και Τέχνης του ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, το ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων και η περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης έχουν την τιμή να φιλοξενούν στην πόλη για μια βιβλιοπαρουσίαση, τον βραβευμένο με Κρατικό Βραβείο Λογοτεχνίας συγγραφέα Ισίδωρο Ζουργό.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Σμαράγδα Μανταδάκη, συγγραφέας-Αναπληρώτρια καθηγήτρια ΠΤΔΕ Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, ο Διονύσης Δρόσος, καθηγητής Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και ο συγγραφέας Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καθηγητής Γ. Καψάλης.

Το βιβλίο προσφέρεται για τη μορφωτική του εμβέλεια, την αισθητική της γλώσσας και την απλότητα του ύφους που του επιτρέπουν παρά τις 780 σελίδες του και την εκτενή του βιβλιογραφία να αποτελεί ένα ταξίδι ανάγνωσης με κομμένη την ανάσα που το έφερε πρώτο σε πωλήσεις για αρκετό διάστημα στην εποχή που διανύουμε.

Η συζήτηση του συγγραφέα-εκπαιδευτικού με το κοινό πάνω σε θέματα του βιβλίου θα ακολουθήσει και η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη.

Οργάνωση : Επιτροπή Λόγου και Τέχνης, ΠΤΔΕ, ΔΗΠΕΘΕ Ιωαννίνων
Τοποθεσία : Καμπέρειο Θέατρο Ιωαννίνων (Νικ. Παπαδοπούλου 9-11)

Ημερομηνία : 20-03-2015

Ωρα : 19:30
Επικοινωνία : smpapado@cc.uoi.gr
Είσοδος : Eλεύθερη

Πηγή: uoi.gr

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)