Search
Close this search box.

Ανοιχτά μαθήματα online από το Πανεπιστήμιο Αθηνών

athens

Ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα (massive open online courses) θα αρχίσουν να προσφέρονται σταδιακά από αυτόν τον μήνα από Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ήδη μάλιστα, σε ειδική ημερίδα που οργανώθηκε χθες Πέμπτη στο Πανεπιστήμιο Αθηνών παρουσιάσθηκε, σχεδόν στην τελική της μορφή, η πλατφόρμα ανάπτυξης των ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων στα ελληνικά Πανεπιστήμια.

Μάλιστα, τα προγράμματα αυτά θα γίνουν, όπως ανακοινώθηκε ήδη από το Ίδρυμα από την αστική μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα εταιρεία «Ακαδημαϊκό Διαδίκτυο» («Gunet»), στην οποία και συμμετέχουν όλα τα ακαδημαϊκά Ιδρύματα της χώρας.

Τα «ανοικτά μαθήματα» είναι ευρέως διαδεδομένα στο εξωτερικό, ενώ με τον όρο αυτό περιγράφεται η ελεύθερη πρόσβαση στο περιβάλλον του μαθήματος με εμπλουτισμένο πολυμεσικό περιεχόμενο (διαφάνειες, σημειώσεις, βίντεο, podcasts, διαδραστικό περιεχόμενο) και στο εκπαιδευτικό υλικό του.

Τα αντίστοιχα «ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα» στο Πανεπιστήμιο Αθηνών στοχεύουν στην ανάπτυξη ανοικτών ψηφιακών μαθημάτων, διαθέσιμων δωρεάν τόσο στους φοιτητές και τις φοιτήτριες του Πανεπιστημίου Αθηνών, όσο και στο ευρύ κοινό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση των πρυτανικών αρχών του Ιδρύματος «πρόκειται για μια μεγάλη ευκαιρία του Πανεπιστημίου Αθηνών τόσο για την προβολή του εκπαιδευτικού έργου του, όσο και για την επίτευξη ακόμα πιο ενεργού ρόλου στη διεθνή σκηνή της ανοικτής εκπαίδευσης. Με τη δράση αυτή τα ελληνικά Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα ανταποκρίνονται σε μια από τις πλέον σύγχρονες και προκλητικές τάσεις της ανώτατης εκπαίδευσης, αυτήν της ανάπτυξης ανοικτών ακαδημαϊκών μαθημάτων (massive open online courses – “moocs”)».

Στο Πανεπιστήμιο Αθηνών θα αναπτυχθούν από αυτό τον μήνα έως τον επόμενο Σεπτέμβριο περίπου 500 ανοικτά ακαδημαϊκά μαθήματα.

Πάντως, την τελευταία δεκαετία, το Πανεπιστήμιο Αθηνών έχει πρωτοστατήσει στην ανάπτυξη και διάθεση ψηφιακών μαθημάτων, καθώς λειτουργεί εδώ και 11 χρόνια πλατφόρμα Ασύγχρονης Τηλεκπαίδευσης (http://eclass.uoa.gr/), η οποία υποστηρίζει συνολικά 4.672 μαθήματα και 130.653 χρήστες!

πηγή

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)