Search
Close this search box.

Αναμονή για τις βάσεις 2014 που ανακοινώνονται την Πέμπτη 28/8/14

apotelesmata

Την Πέμπτη 28/8/14 αναμένεται να ανακοινωθούν οι βάσεις εισαγωγής των υποψηφίων σε ΑΕΙ και ΤΕΙ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα του Έθνους, πάνω από 40.000 υποψήφιοι αναμένεται να βρεθούν εκτός ΑΕΙ και ΤΕΙ, ενώ περίπου 8 στους 10 αριστούχους δεν θα καταφέρουν να εισαχθούν στην σχολή πρώτης προτίμησης.

Φέτος, στην κατηγορία του 10% συμπεριλήφθηκαν για πρώτη φορά απόφοιτοι επαγγελματικών λυκείων. Οι περσινοί απόφοιτοι θα διεκδικήσουν θέση σε καλύτερο τμήμα, με βάση τις περσινές βαθμολογίες στα δύο μαθήματα γενική παιδείας και στα δύο μαθήματα ειδικότητας που εξετάστηκαν.

Επίσης, για πρώτη φορά φέτος χιλιάδες υποψήφιοι ειδικών κατηγοριών, όπως τρίτεκνοι και πολύτεκνοι, θα μπορούν να μετεγγραφούν ελεύθερα σε σχολές κοντά στα σπίτια τους.

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία, οι βάσεις θα αυξηθούν στις δημοφιλείς σχολές των μεγάλων πανεπιστημίων, ενώ αύξηση αναμένεται και στις βάσεις εισαγωγής στα ιδρύματα της περιφέρειας, καθώς πολλοί υποψήφιοι τα συμπεριέλαβαν στο μηχανογραφικό τους δελτίο ελπίζοντας ότι θα μετεγγραφούν σε σχολή που βρίσκεται κοντά στον τόπο διαμονής της οικογένειάς τους.

Οι πρώτες εκτιμήσεις για την άνοδο ή την πτώση των βάσεων ύστερα και από τα στατιστικά των γραπτών οδηγούν στη χρονιά έκπληξη πιθανόν καθώς εκτιμάται ότι για τα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ της χώρας θα υπάρξει άνοδος των βάσεων για τα περισσότερα επιστημονικά πεδία κάτι όμως που δεν θα ισχύσει για το 5ο Επιστημονικό Πεδίο.

Το 5ο Επιστημονικό Πεδίο που αφορά στις επιστήμες οικονομίας και διοίκησης είναι πιθανόν όχι μόνο να έχει μεγάλη πτώση αλλά και για πρώτη φορά έπειτα από χρόνια να καταγραφούν κενές θέσεις.

Στις περιζήτητες Ιατρικές και Πολυτεχνικές σχολές από την άλλη πλευρά, η άνοδος των βάσεων αναμένεται ότι θα ξεκινήσει από τα 250 και θα φτάσει τα 500 μόρια. Στις Νομικές οι αυξομειώσεις αναμένεται ότι θα είναι ελάχιστες. Στα περιφερειακά ΑΕΙ του 5ου πεδίου η πτώση των βάσεων μπορεί να φτάσει και τα 1.000 μόρια ή και να τα ξεπεράσει.

Την άνοδο ή την πτώση των βάσεων, πάντως, θα καθορίσουν και οι αλλαγές στο θεσμό των μετεγγραφών, καθώς αναμένεται τεράστιος αριθμός μετεγγραφομένων από την περιφέρεια προς τα ανώτατα Ιδρύματα του κέντρου. Ο αριθμός αυτός αναμένεται να φτάσει και τους 20.000 φοιτητές.

Πέρυσι οι εγγραφές των πρωτοετών φοιτητών πραγματοποιήθηκαν από 11 μέχρι και 27 Σεπτεμβρίου. Κάτι ανάλογο αναμένεται και φέτος.

 

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)