Search
Close this search box.

Ήρθαν τα High tech παπούτσια

Τον τελευταίο καιρό η βιομηχανία των υποδημάτων έχει αρχίσει να αναζητά νέες ιδέες που ξεπερνούν το σχέδιο ή τα υλικά τους. Κάποιες εταιρείες καινοτομούν εμφυτεύοντας στα παπούτσια τεχνολογίες που τους προσδίδουν νέες εντυπωσιακές δυνατότητες. Ας δούμε ορισμένες από αυτές τις ξεχωριστές προτάσεις.

Παπούτσια με GPS

Στη Βρετανία ένας καλλιτέχνης κατασκεύασε ένα ζευγάρι παπούτσια τα οποία διαθέτουν GPS. Μόλις ο κάτοχος των παπουτσιών χτυπήσει ελαφρά μεταξύ τους τα τακούνια ενεργοποιείται το GPS και τα μικρά λαμπάκια τύπου LED που είναι ενσωματωμένα στα παπούτσια του δείχνουν την κατεύθυνση την οποία πρέπει να ακολουθήσει. Τα παπούτσια συνδέονται με Η/Υ μέσω USB και κάθε φορά που θέλει ο κάτοχός τους να πάει κάπου μπορεί να «φορτώνει» στον μηχανισμό τον χάρτη της περιοχής. Το σύστημα δείχνει επίσης στον κάτοχό του την πρόοδο της κίνησής του και το πόσο κοντά βρίσκεται στο σημείο που θέλει να πάει. Έχουν κατασκευαστεί από το Ντόμινικ Γουίλκοξ ο οποίος έχει πάρει μάστερ στη Βασιλική Σχολή Καλών Τεχνών της Αγγλίας. Η τιμή τους είναι 250 ευρώ και εκτός από την καλλιτεχνική τους διάσταση μπορεί να έχουν και πρακτικές εφαρμογές, όπως π.χ. να φοριούνται από άτομα με Αλτσχάιμερ ώστε να μη χάνονται στους δρόμους και να επιστρέφουν στο σπίτι τους.

gtx-gps-shoes

Παπούτσια-φορτιστές

Μια ομάδα αποφοίτων του Πανεπιστημίου Carnegie Mellon στις ΗΠΑ προχώρησε στην κατασκευή ενός μηχανισμού ο οποίος μπορεί να ενσωματωθεί σε παπούτσια και τα μετατρέπει σε φορτιστές κινητών τηλεφώνων. Ο μηχανισμός ονομάζεται SolePower Ensoles. Σύμφωνα με τους κατασκευαστές αν τοποθετηθεί σε ένα ζευγάρι παπούτσια, ο κάτοχός τους περπατώντας μια ώρα με αυτά μπορεί να φορτίσει τη συσκευή του. Η κινητική ενέργεια των ποδιών μεταφέρεται στον μηχανισμό ενεργοποιώντας μια μίνι γεννήτρια η οποία φορτίζει μέσω ενός καλωδίου την μπαταρία του τηλεφώνου. Πρωτίστως ο μηχανισμός έχει αποδειχθεί λειτουργικός σε αθλητικά παπούτσια αλλά οι ερευνητές υποστηρίζουν ότι θα μπορεί να λειτουργήσει και σε άλλους τύπους παπουτσιών.

SolePower-shoe-insole

Παπούτσια για ποδοσφαιριστές

Η Nike παρουσίασε το μοντέλο Mercurial Superfly που έχει ειδικά λεπτή πλέξη για να αυξάνει την αίσθηση και τον έλεγχο της μπάλας από τον παίκτη. Κάτοχος αυτού του μοντέλου είναι ήδη ο Κριστιάνο Ρονάλντο.

Κύριοι ανταγωνιστές της Nike είναι τα μοντέλα Skreamer και Gambler της εταιρείας Warrior. To πρώτο στηρίζεται σε ειδική λαστιχένια επένδυση στη μύτη του παπουτσιού, για να «γραπώνει» την μπάλα, και να επαυξάνει την ταχύτητά της όταν τη σουτάρει ο παίκτης. Επίσης, είναι φτιαγμένο από νανοΐνες που σημαίνει πως είναι πανάλαφρο, ενώ έχει σόλα με «βελάκια» που επιδρούν ευεργετικά στη ροή του αίματος στο πόδι.

nike-mercurial-buyers-guide-superfly-iv

Βάλτε στη ζωή σας οργανικά προϊόντα διατροφής, καλλυντικά υψηλής θρεπτικότητας & βιταμίνες!

Multi-ethnic προϊόντα ανακαλύψτε νέες γεύσεις & συνταγές στις καλύτερες τιμές!

Μοναδικά ταξίδια και οργανωμένες εκδρομές σε όλο τον κόσμο! Ζήστε μια αξέχαστη εμπειρία!

Με προσφορές για φοιτητές που δεν υπάρχουν!
7€ Ανδρικό 
10€ Γυναικείο (κούρεμα + χτένισμα)